Tag "Конгрегацијата за Источните Цркви"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Секој ден се молам светот да ги избрише солзите на сириските и ирачките деца

Постои опасноста за исчезнување на христијаните во тие земји од кои светлината на Евангелието се раширила во светот.