Tag "Григориј Нарек"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Монасите, невидлива сила која ја поддржува Црквата и нејзиното послание

На Генералната аудиенција на 26 април 2023 гофина, Папата ја продолжи својата катехеза за сведоците на апостолската ревност, наведувајќи го особено примерот на ерменскиот светец Григориј Нарек, пофалувајќи ја молитвата