Tag "Апостоли на Словените"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Свети Кирил и Методиј, „Апостоли на Словените“

Единство, инкултурација и слобода, три важни аспекти кои папата Фрањо ги истакна пред верниците на Генералната аудиенција, претставувајќи го сведоштвото на светите Кирил и Методиј, добро познати на христијанскиот исток