Светиот Отец папата Фрањо ќе ја посети Македонија

Светиот Отец папата Фрањо ќе ја посети Македонија

Прифаќајки ја поканата на Католичката црква во Македонија и Државниот врв Неговата Светост папата Фрањо ќе ја посети Република Македонија и главниот град Скопје на 7 мај 2019 година – соопштено е на 13 декември 2018 година истовремено од Епископската резиденција во Скопје и Канцеларијата за печат при Светиот Престол.

Програмата за Апостолската посета на папата Фрањо во Македонија ќе биде објавена дополнително.

Претходно од 5-7 мај 2019 година папата Фрањо ќе ја посети Република Бугарија.

Ова Апостолско патување на папата Фрањо ќе биде негово 29. Апостолско патување надвор од Италија.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот