Папата се молеше за Демократска Република Конго

Папата се молеше за Демократска Република Конго

Во недела 30 декември 2018 година, по молитвата Ангел Господов, Папата го спомна народот во Демократска Република Конго кој страда заради насилство и од епидемија на ебола, а каде на овој ден се одржуваат претседателски и општи избори.

Драги браќа и сестри да се молиме заедно за сите оние кои во Демократска Република Конго страдаат заради насилство и од ебола. Сакам сите да се ангажираат за да се одржи мирна атмосфера која ќе овозможи регуларно и мирно одржување на изборите – рече Папата.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот