Tag "римската парохија Света Магдалена од Каноси"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата се врати во Ватикан

После светата Литургија, на крајот од својата пасторална посета на парохијата Света Магдалена

Ватикан Вести

Средба со родителите на неодамна крстените деца

Светиот Отец на 12 март 2017 година по повод својата пасторална посета на парохијата

Ватикан Вести

Папата – средба со стари и болни лица

После средбата со децата, папата Фрањо се сретна со болните и старите луѓе од парохијата

Ватикан Вести

Исус е подготвен секогаш да ни прости

Во својата проповед, за време на светата Литургија во римската парохија Света Магдалена од Каноси, Папата на верниците прво им го сврте вниманието на тоа дека во евангелскиот дел, во