Tag "монс. Стојанов"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Епископот Стојанов освети Центар за лица со посебни потреби во Гевгелија

Пред седум години, на 15 февруари 2017 година, епископот Стојанов го освети Центарот Мајка Тереза во Гевгелија. По тој повод потсетуваме на настанот со реобјава на веста, која беше објавена

Вести Македонија

Скопје: Одбележан Денот на лицата посветени на Бога

Во сабота 3 февруари 2024 година во Катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје се одржа духовна обнова за лицата посветени на Бога, а по повод Денот на посветениот живот, која

Вести Македонија

Бискупот Стојанов ги благослови просториите на Македонски Каритас

Во четврток 1 февруари 2024 година Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. д-р Киро Стојанов и воедно Претседател на Македонски Каритас го изврши овогодинешниот благослов на просториите на

Вести Македонија

(Видео) Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за февруари 2024: За мир во светот

Во месечната молитвена накана за месец февруари 2024 година Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монсињор д-р Киро Стојанов повикува на молитва за мир во светот.

Вести Македонија

Епископот Стојанов во Паљурци: Да бидеме едно

Традиционално на празникот Преобраќање на свети апостол Павле Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. д-р Киро Стојанов во Паљурци ја предводеше молитвата во чест на апостолот на народите

Вести Македонија

Најава: Молитвено одбележување во Паљурци

На 25 јануари 2024 година, на празникот Преобраќање на свети апостол Павле, во Паљурци (врз темелите на идниот храм) со почеток во 12.00 часот, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски

Вести Македонија

Одржана првата видео катехеза на епископот Стојанов

Во периодот од 4 до 16 декември 2023 година во парохиите на Струмичко  – скопската епархија и Скопска бискупија се одржа првата видео катехеза на Скопскиот бискуп и Струмичко –

Вести Македонија

Во Нова Маала се одржа духовна обнова за свештениците

Во вторник 12 декември 2023 година во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Новаа Маала се одржа духовна обнова за свештениците од Скопска бискупија и Струмичко – Скопска епархија, на

Вести Македонија

Благодарствена света Литургија по повод пет години од инаугурацијата на Струмичко – скопската епархија

Во рамки на одбележувањето на петатта годишнина од инаугурацијата на Струмичко – скопската епархија „Успение на Пресвета Богородица“ и устоличувањето на првиот епарх, во недела 3 декември 2023 година, Струмичко

Вести Македонија

Видео: Пет години од инаугурацијата на Струмичко – скопската епархија и устоличувањето на првиот епарх монс. Киро Стојанјов

По повод петатта годишнина од инаугурацијата на Струмичко – скопската епархија и устоличувањето на првиот епарх монс. Киро Стојанов, настани кои се случија пред пет години, поточно на 2 декември