Tag "Монс Румен Станев"

Врати се на почетна
Вести Свет

Монс. Румен Станев хиротонисан за помошен бискуп на Софиско-Пловдивската бискупија

На 17 јануари 2021 година во  Конкатедралната црква „Свети Јосиф “, во Софија, монс. Румен Станев беше хиротонисан за помошен бискуп на Софиско-Пловдивската бискупија и титуларен епископ на Симидика.