Tag "Молебен до Пресвета Богородица"

Врати се на почетна
Македонија Свет

Радово: Молитва за мир во Македонија

Во недела 17 мај во парохиската црква „Свети Пророк Илија“ во Радово, на молебенот до Пресвета Богородица се молеше за мир во Македонија. Побожноста, посветена за мир беше пропратена со

Македонија

Молебен до Пресвета Богордица за мир во Македонија

Во дворот на резиденцијата на Апостолскиот егзархт во Македонија на Водно пред статуата на Пресвета Богородица, во сабота напладне 9 мај, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов го предводеше молебенот до