Uncategorized

Врати се на почетна
Uncategorized

Единството меѓу христијаните е симфонија на повеќегласност во љубовта

Папата: За нас католиците цел на дијалогот е полно заедништво со оправдана разчлиност, а не изедначување или едоставно претопување на дуругите

Uncategorized

Папата: Молете Европа да се врати на идеите од своите основачи

Кога постојат судири, треба да владеат односи на испружена рака. Различните народи и вероисповеди мора да се приближат, да се слушаат едни со други – истакна Папата

Uncategorized Ватикан Македонија

Благодарност на Светиот Отец на крајот од Светата Литургија

Чувствувам потреба да ја изразам мојата благодарност. Му благодарам на Епископот на Скопје.

Uncategorized

СИТЕ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОСЕТАТА НА ПАПАТА ФРАЊО ВО МАКЕДОНИЈА НА ЕДНО МЕСТО

Програма Пријавување Папата Фрањо упати видео порака во пресрет на неговата посета на Македонија Напомени и упатства Посебен сообраќаен режим во Скопје на 7 мај Организиран автобуски превоз Бесплатен железнички

Uncategorized

Духовна средба во Дојран

Во Стар Дојран од 29 до 31 март 2019 година се одржа Единаесетата Духовна Средба (Vacanzina) во организација на Заедништво и Ослободување (Comunione e Liberazione).

Uncategorized

Бесплатен железнички и автобуски јавен градски превоз и бесплатен паркинг

Бесплатен јавен градски превоз На 7 мај автобускиот градски превоз во Скопје ќе биде бесплатен за сите граѓани и посетители. Апелираме на 7 мај да користите јавен превоз. Бесплатен железнички

Uncategorized

Прес конференција од 21 март 2019

Државниот секретар на МНР Димовски и монс. Стојанов за посетата на Папата Фрањона Македонија

Uncategorized

Програма за посетата на папата Фрањо на Македонија

08:20 Поаѓање за Скопје од аеродромот во Софија 08:15 Пристигнување на аеродромот во Скопје Официјален дочек Церемонија за добредојде во Претседателската палата Средба со Претседателот на Македонија Средба со Премиерот

Uncategorized

Скопската катедрала доби нов табернакул

Во недела 10 март 2019 година во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. Киро Стојанов по завршувањето на светата Миса го благослови