Ватикан

Врати се на почетна
Ватикан

Светиот Отец ги прими новинарите од списанието „Католичка цивилизација“

Ватикан, 15.6.2013 /к.мк/ – Светиот Отец во петок 14 јуни на аудиенцијата ги прими новинарите од списанието на Исусовата Дружба „Католичка цивилизација“ (Civilita Cattolica). Во името на новинарите од Исусовата

Ватикан

Работникот не е потрошен материјал

Ватикан, 14.6.2013 /к.мк/ – Треба да се создадат услови за економски напредок во чие средиште ќе биде личноста, потврди архиепископот Силвано Марија Томази, постојан набљудувач на Светата Столица во ООН

Ватикан

Скоро три милиони корисници на Твитер профилот од шпанско говорно подрачје

Ватикан, 14.6.2013 /к.мк/ – Корисниците на Твитер од шпанско говорно подрачје ги надминаа корисниците од англиското говорно подрачје на Твитер профилот на папата Фрањо @Pontifex. Во четврток 13 јуни бројот

Ватикан

Свети Павле пример за христијанска понизност

Ватикан, 14.6.2013 /к.мк/ – Единствениот начин да се прими дарот на спасението е искреното признавање на своите слабости и својата грешност, избегнувајќи го секој облик на самооправдување – рече папата

Ватикан

Папата Фрањо ја прими словенската премиерка

Ватикан, 14.6.2013 /к.мк/ – Папата Фрањо во четврток 13 јуни во Ватикан ја прими на аудиенција премиерката на Словенија Аленка Братушек. Во ватиканското соопштение се вели дека за време на

Ватикан

Папата Фрањо ќе ја доврши започнатата енциклика од Бенедикт XVI

Ватикан, 13.6.2013 /к.мк/ – Папата Фрањо ќе ја доврши започнатата енциклика од неговиот претходник Бенедикт XVI на тема вера, јави Радио Ватикан во четврток 13 јуни. Започнатата енциклика од страна

Ватикан

Папата Фрањо: Клеветникот заслужува вечна казна

Ватикан, 13.6.2013 /к.мк/ – Господ да ни ја подари благодатта да бидеме внимателни за она што го зборуваме за другите. Тоа беше желбата на Папата Фрањо упатена на света Литургија

Ватикан

Светата Столица потпиша договор со Република Зелен ‘Рт

Ватикан, 13.6.2013 /к.мк/ – Светата Столица и Република Зелен ‘Рт потпишаа договор со кој се дефинира правниот статус на Католичката црква во земјата. Документот беше потпишан во во главниот град

Ватикан

Папата упати апел по повод Светскиот ден за борба против работата на малолетници

Ватикан, 13.6.2013 /к.мк/ – Во среда 12 јуни во целиот свет се славеше Светскиот ден за борба против работата на малолетници, со посебен акцент на злоупотребата на децата при куќните

Ватикан

Папата: Христијаните не треба да се плашат од слободата што им е дадена од Светиот Дух

Ватикан, 12.6.2013 /к.мк/ – Не треба да се плашиме од слободата што ни ја дава Светиот Дух. Тоа го истакна папата Фрањо за време на светата Литургија, која ја служеше