Вести

Врати се на почетна
Вести Македонија

Епископот Стојанов упати телеграма со сочувство по повод смртта на г-дин Емануеле Ферарио

Повод смртта на г-дин Емануеле Ферарио, основач на Светското семејство на Радио Марија, монс. д-р Киро Стоанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх упати телеграма со сочувство до претседателот

Ватикан Вести

Папскиот државен секретар во август во Арс и Лурд

Папскиот држжавен секретар кардиналот Паролин ќе отпатува на 4 август во светилиштето во Арс по повод празникот на свети Иван Марија Вианеј, а потоа во светилиштето во Лурд, на 15

Вести Свет

Надбискупот Пицабала: Недостатокот на поклоници во Светата Земја не може да ја згасне надежта

Надбискупот Пјербатиста Пицабала Апостолски администратор на Латинскиот ерусалимски патријархат, го прикажа расположението на Црквите ангажирани со молитва и милосрдие во поддршката на илјадници семејства кои заради пандемијата се најдоа во

Ватикан Вести

Мигранти: Треба да се фокусираме на доверба, а не на затворање

Било кој ќе побара меѓународна заштита или покажува знаци на здравствени и општествени проблеми или пак ако бил жртва на трговија со луѓе, никогаш не смее да биде притворен со

Вести Македонија

Одржан Консулторски совет на Струмичко – скопската епархија

На 8 јули 2020 година во епископската резиденција во Скопје се одржа Консулторски совет на Струмичко – скопската епархија „Успение на Пресвета Богородица“. Со Консулторскиот совет претседаваше монс. д-р Киро

Вести Македонија

Поставена спомен плоча во Бискупската резиденција по повод посетата на папата Фрањо

По завршувањето на Консулторскиот совет во просториите на Епископската резиденција во Скопје на 8 јули 2020 година епископот Стојанов ја откри благословената спомен плочата по повод посета на папата Фрањо

Вести Свет

Почина основачот на Радио Марија Емануеле Ферарио

Емануеле Ферарио основач и почесен претседател на Радио Марија почина на 8 јули во 89 година од животот – јавува на својата интернет страница Радио Марија Македонија.

Вести Свет

Амазонската црковна конференција е директен плод на Синодата

Амазонската црковна конференција, тело кое неодамна е воспоставено во Латинска Америка е знак на потребната близина со населението, посебно домородното.

Ватикан Вести

На годишнината од посетата на Лампедуса Папата ќе служи света Литургија

Папата Фрањо на годишнината од посетата на Лампедуса во среда 8 јули 2020 година ќе служи света Литургија, италијански остров, кој е симбол за страдањата на мигрантите.

Вести Македонија

По повод посетата на папата Фрањо во Скопската катедрала е поставена спомен плоча

Во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје на 5 јули 2020 год., после неделната света Литургија, скопскиот бискуп и струмичко-скопски епарх монс. Киро Стојанов ја откри и благослови спомен плочата