Проповеди

Врати се на почетна
Вера Проповеди

Порака на папата Фрањо за Мисиската недела 2019

Крстени и пратени: Христовата Црква за мисијата во светот

Uncategorized Вера Македонија Проповеди

Проповед на епископот Киро Стојанов во Радово на празникот Марија од Назарет

На празникот Марија од Назарет, 6 октомври 2019 година епископот Стојанов служеше света архиерејска Литургија во парохиската црква „Свети пророк Илија“ во Радово и во таа прилика одржа пригодна проповед.

Вера Проповеди

Не живее човек само од леб: Четврток, 19 септември 2019

Четврток, 19 септември 2019, Тринаесета седмица по Педесетница

Вера Проповеди

Размислување за Единаесетата Недела по Педесетница

Размислување за Првото послание на свети апостол Павле до Коринтијаните (9, 12-14)

Вера Проповеди

Црквата осветлена во светлина

На Духовден, 16 јуни 2019 година, епископот Стојанов служеше света Литургија во парохиската црква „Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица и во таа прилика одржа прповед, која ја пренеусваме