Blog

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Да вложуваме во мирот, а не во војната

Првата светска војна за сите е сериозна опомена за да ја отфрлиме културата на војната и да се ангажираме за градење на мирот.

Ватикан Вести

Папата: Бог е на страната на последните

Господовите мерила се поинакви од нашите.

Вера Проповеди

„Денешната состојба на Католичката црква во Македонија“

Предавање на монс. д-р Киро Стојанов на Студискиот ден „Католичката црква во Македонија низ својата историја“ одржан на 10 ноември 2018 година во НУ „Музај на макеоднската борба“ – Скопје

Вести Македонија

Со концерт на оргули заврши Студискиот ден

Концерт на оргули во Катедралата „Пресвето Сре Исусово“ во Скопје насловен „Оргулски медитации“ во вечерните часови во сабота 10 ноември 2018 година одржа маестро о. Марко Станушиќ,

Вести Македонија

Поздравен говор на кардинал Пуљиќ на Студискиот ден во Скопје

Превозвишени господине бискуп Скопски и епарх Струмичко – скопски монс, д-р Киро Стојанов,

Вести Македонија

Во Скопје се одржува Студискиот ден „Католичката црква во Македонија низ својата историја“

Денес 10 ноември 2018 година, со поздравниот говор на Н.В. П. монс д-р Киро Стојанов во НУ „Музеј на македонската борба“ започна Студискиот ден „Католичката Црква во Македонија низ својата

Вести Македонија

Бискупот Стојанов го отвори Студискиот ден „Католичката црква во Македонија низ својата историја“

Денес, сабота 10. ноември 2018 година во НУ „Музеј на македонската борба Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов го отвори Меѓународниот Студиски ден „Католичката црква во Македонија низ својата историја“, на

Ватикан Вести

Папата: Ѓаволот влегува преку џебовите

Секое богатство за да биде добро мора да ја има социјалната димензија.

Вести Македонија

Програма: „Католичката црква во Македонија низ својата историја“.

Во организација на Католичката црква во Република Македонија во соработка со Католичкиот богословски факултет од Сараево во сабота 10 ноември 2018 година со почеток во 9,00 часот

Вести Македонија

Студиски ден: „Католичката црква во Македонија низ својата историја“

Во организација на Католичката црква во Република Македонија во соработка со Католичкиот богословски факултет од Сараево во сабота 10 ноември 2018 година со почеток во 9,00 часот