Archive

Врати се на почетна
Вести Свет

Save the Children: Во Европа 20 милиони деца се во сиромаштво

Сиромаштвото на малолетниците е во пораст во цела Европа. Организацијата Save the Children тоа го соопшти во Извештајот во кој анализира 14 европски земји од кои девет во ЕУ и

Ватикан Вести

Папата Фрањо ја прими малата Фијамета, девојчето „кое го раздвижи светот“

Папата Фрањо ја запозна Фијамета Мелис која со нејзниот татко и мајка дојде од Трентино да му ја раскаже својата приказна: Ограничувањата на пандемијата која ја принудува наставата да ја

Вести Македонија

Во октомври секој ден во Нова Маала се молеше света Бројница

Во месец октомври, кој посветен на Светата Бројаница, во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала целиот месец  секојдневно се молеше Света Бројаница, која започнуваше во 17.00 часот, а

Ватикан Вести

Молитва на папата Фрањо за жртвите од војни и насилство

Во поздравите по молитвата Ангел Господов на 1 ноември 2021 година, Папата најави посета на француските воени гробишта во Рим по повод Задушница. Тој се осврна и на традиционалната „Трка

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Блаженството и светоста не се само труд и одрекување

На празникот на сите светци, 1 ноември 2021 година, папата Фрањо ја предводеше молитвата Ангел Господов и во својот говор толкуваше два аспекта на светиот живот – радоста и пророштвото.

Ватикан Вести

Молитви на Папата за Виетнам, Хаити и конференцијата COP26

По молитвата Ангел Господов во недела 31 октомври 2021 година папата Фрањо поттикна на молитва и конкретна солидарност со народот на Виетнам погоден од големите поплави и за Хаити каде

Вести Македонија

Во Струмица се одржа Holywin – светоста победува

Во недела 31 октомври 2021 година во организација на младите од парохијата „Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица се одржа молитвена средба насловена Holywin – светоста победува. На средбата

Ватикан Вести

Ангел Господов:  Господ бара срца кои дозволуваат Словото Божјо да ги промени

Во обраќањето за време на молитвата Ангел Господов на 31 октомври 2021 година Светиот Отец зборуваше за слушањето и коментирајќи ги читањата од неделната Литургија истакна дека Словото Божјо не