Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Во Сирија би можело да дојде до хуманитарна криза

На крајот од пладневниот наговор, на 2 септември 2018 година, папата Фрањо упати силен апел за Сирија, повторно повикувајќи ја меѓународната заедница да се заземе на подрачјето на дипломатијата и

Ватикан Вести

Папата: Делата не смеат да бидат загадени со световниот менталитет

Не дозволувањето да нѐ обесчестува овој свет не значи да се изолираме и да се затвориме од реалноста.

Вести Македонија

III. Денови на Света Мајка Тереза

Од 3-5 септември 2018 година во родната парохија на Света Мајка Тереза „Пресвето Срце Исусово“ – Скопје и родниот град Скопје ќе се одржат III. денови на Света Мајка Тереза

Вести Македонија

Бискупот Стојанов учествуваше на манифестацијата „Секое дете заслужува да биде ученик“

Во Радово на 1 септември 2018 година се одржа манифестацијата  „Секое дете заслужува да биде ученик“. Централен настан на манифестацијата е возењето на велосипед,

Ватикан Вести

Христијаните обединети во грижата за зачувување на создаденото

Асизи по повод IV Светски ден на молитва за грижа за создаденото ќе прими христијани од целиот свет и во таа прилика прв пат ќе биде одржана екуменска молитва за

Ватикан Вести

Папата: Незаузданиот релативизам го загрозува христијанството

Зборувајќи на учесниците на генералниот капитул на Облатите на Свети Јосиф, папата Фрањо рече незаузданиот релативизам ја загрозува христијанската вера.

Ватикан Вести

Civiltà Cattolica: Предизвикот на воспитанието според папата Фрањо

 Воспитувањето не е техника, туку постојана плодност, воспитувањето е семејно дело кое подразбира меѓугенерациски однос и пренесување на искуства.