Archive

Врати се на почетна
духовнитекстови Размислување Сведоштва

Звањето на отец Јосиф Алоати

Јосиф Алоати основател на заедницата на Сестрите Евхаристинки е роден на 20 јули 1857 година во Виластелоне, Италија и крстен е истиот ден во црквата свети Иван Крстител.

Ватикан

Официјално потврден терминот за Светскиот ден на семејства во Филаделфија

Во Ватикан официјално е објавено дека следниот Светскиот ден на семејства ќе се одржи во Филаделфија од 22-27 септември 2015 година.

Ватикан

Претставена подготовката за прогласување свети на Иван XXIII и Иван Павле II

Во канцеларијата за печат на Светата Столица денеска е претставена програмата за канонизација на двајцата папи: блажениот Иван XXIII и блажениот Иван Павле II, кои на 27 април ќе бидат

Ватикан

Папата го прими Апостолскиот нунциј во Сирија

Светиот Отец во понеделник 31 март 2014 го прими во аудиенција архиепископот Марио Зенариј, апостолски нунциј во Дамаск, кој го запозна со драматичната состојба на населението во Сирија.