Хуманитарна донација од општина Центар за Католичката црква во Скопје

Хуманитарна донација од општина Центар за Католичката црква во Скопје

Општина Центар донираше 40 прехранбени пакети хуманитарна помош на Католичката црква во Скопје.

По повод големиот христијански празник Велигден, на 15 април 2020 година, општина Центар донираше 40 прехранбени пакети хуманитарна помош на Католичката црква во Скопје. Оваа донацијата, до семејствата кои спаѓаат во најранливата категорија на граѓани ќе биде дистрибуирана преку Македонски Каритас – хуманитарна организација на Католичката црква.

к.мк

 

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот