Со Молебен до Богордица во Нова Маала започна новата веронаучна година

Со Молебен до Богордица во Нова Маала започна новата веронаучна година

Во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала со молебен до Пресвета Богородица започна веронаучната 2018/19 година.

Во попладневните часови, во недела 30 септември 2018 година, со молебен до Пресвета Богородица, во присуство на децата и нивните родители, во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала започна новата веронаучна година.

По молебенот имаше дружење на заедничкото агапе подготвено од група млади девојки од парохијата.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот