Прославен празникот „Благовештение“ во Штип

Прославен празникот „Благовештение“ во Штип

На 25 март 2017 година во парохијата „Свето Благовештение“ во Штип се служеше свечена Миса по повод патрониот празникот Благовештение Господово.

Светата Литургија ја предводеше о. Марјан Ристов, канцелар на Скопската Бискупија и Апостолскиот Егзархат во Македонија, кој исто така духовно ги збогати верниците со својата пригодна проповед.

На Светото Евхаристиско славење присуствуваа и свештеници од Апостолскиот Егзархат во Македонија и од Скопската Бискупија, на кои домашниот парох о. Тони Ангелов им се заблагодари за нивното присуство со што ја зголемија радоста во прославувањето на патрониот празник.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот