Папата Фрањо оствари средба со претседателот и премиерот

Папата Фрањо оствари средба со претседателот и премиерот

Во претседателската палата, Светиот Отец беше пречекан со сите државнички почести.

На почетокот на својата апостолска посета на Македонија, во дворот на Претседателската вила Водно, папата Фрањо беше пречекан со сите државнички почести. Потоа Светиот Отец оствари средба со претседателот г-дин Ѓорге Иванов и премиерот г-дин Зоран Заев и во таа прилика, се сретна со нивните семејства.

По средбата со претседателот и премиерот Светиот Отец се упати на средба со со преставниците на државните власти, цивилното општество и дипломатски кор.

Фото: vlada.mk

За авторот