Папата мисли на оние кои го слават Божиќ разделени од своите семејства

Папата мисли на оние кои го слават Божиќ разделени од своите семејства

По завршувањето на молитвата Ангел Господов на 23 декември 2018 година, напоменувајќи дека Божиќ е веќе пред врата, Папата истакна дека своите мисли ги упатува посебно до семејствата кои овие денови се собираат; оние кои живеат далеку од родителите и се враќаат дома; браќата настојуваат да се сретнат… Тоа е убаво и многу важно, семејството за Божиќ да биде заедно. Меѓутоа, многумина ја немаат таа можност – рече Папата и се обрати директно до тие луѓе:

Драги браќа и сестри, нашиот небесен Отец не ве заборава и не ве напушта. Ако сте христијани, посакувам во Црквата да го пронајдете вистинското семејство, каде ќе почувствувате топлина на братска љубов. А сите вие кои сте далеку од своите семејства, христијани или нехристијани, ви велам дека врататите на христијанските семејства се отворени; Исус се раѓа за сите луѓе и на сите ја дарува Божјата љубов – рече на крајот Светиот Отец.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот