Завршија духовните вежби за свештениците во Македонија

Завршија духовните вежби за свештениците во Македонија

Со свечена света Литургија на 26 Септември 2019 година во капелата на бискупската резиденција во Скопје, предводена од надбискупот и митрополит Ѓуро Храниќ, завршија овогодинешните духовни вежби за свештениците од Македонија. При крајот од Литургијата беше исепан и фапофалната химна ‘Тебе Боже те славиме’.

Епископот Стојанов се заблагодари на надбискупот Храниќ за духовните вежби, подарувајќи му слика со ликот на Мајка Тереза, изработена во центарот „Света Мајка Тереза“ во Гевгелија.

Духовните вежби започнаа во понеделник 23 Септември 2019 година.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот