Во Стојаково ќе бидат изложени моштите на свети Климент

Во Стојаково ќе бидат изложени моштите на свети Климент

На празникот „Свети Климент Охридски“ 8 декември 2018 година со почеток во 10.00 часот Струмичко – скопскиот епарх и Скопски бискуп, монс д-р Киро Стојанов ќе служи света архиерејска Литургија во црквата „Свети Климент Охридски“ во Стојаково.

За време на Литургија ќе бидат изложени моштите на Свети Климент, а по завршувањето на Литургијата верниците ќе може да се помолат и да се поклонат пред моштите на овој голем македонски светител.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот