Бискупот Стојанов присуствуваше на прославата 50 годишнина од возобновувањето на Охридската Архиепископија

Бискупот Стојанов присуствуваше на прославата 50 годишнина од возобновувањето на Охридската Архиепископија

По повод педесет годишнината од возобновувањето на Охридската архиепископија, Н.В.П. монс. др. Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, присуствуваше на свечената академија која се одржа во соборната црква свети Климент Охридски на 30 септември 2017 во Охрид.

Исто така Неговото Високопреосвештенство монс. Стојанов, присуствуваше и на свечената архиерејска света Литургија која се одржа во истоимениот храм, а која беше предводена од Неговото Блаженство Г.г. Стефан.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот