Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Во јули нема да има Генерални аудиенции

Како и обично, во текот на јули нема да се одржуваат Генерални аудиенции со папата Фрањо, соопштија од Канцеларијата за печат на Светиот Престол.

Ватикан Вести

Дијалогот меѓу религиите е противотров за екстремизмот

Говорот на Папата наменет за делегацијата на Меѓународниот еврејски комитет за меѓурелигиско советување го прочита кардиналот Курт Кох, претседател на Дикастеријата за промовирање на единството меѓу христијаните. Имено, како што

Ватикан Вести

Папата: Помирувањето меѓу христијаните е важна понуда за мир

За војната треба да плачеме, да помогнеме и да се преобратиме – рече Папата Фрањо на аудиенцијата, примајќи ја делегацијата на Вселенската патријаршија која пристигна во Рим по повод празникот