Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Молитвата може да ја промени судбината на светот

Во базиликата Света Марија Велика, Папата на последниот ден од месецот посветен на Богородица ја предводеше Светата Бројаница за мир во светот. Светиот Отец се помоли Дева Марија да ги

Ватикан Вести

Програма за Апостолското патување на папата во ДРК и Јужен Судан

Програмата на 37. Апостолско патување на папата Фрањо, што ќе се одржи на почетокот на јули годинава, ќе опфати две земји и ќе има екуменска димензија.

Ватикан Вести

Папата Фрањо му оддаде последна почит на кардиналот Анџело Содано

Со погребната служба во базиликата Свети Петар претседаваше деканот на Кардиналскиот колегиум, кардинал Џовани Батиста Ре.