Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Крстот Христов е светилник на надежта

Катехезата на Велика Среда, 31 март 2021 година, папата Фрањо ја посвети на Велигденското тродневие. Тој спомена многу денешни „распнати“, жртви на пандемијата, народи уништени од војни, деца кои умираат

Ватикан Вести

Ватиканските медиуми започнува со емитување на знаковен јазик

На Велигден, ќе започне проектот на ватиканската Дикастерија за комуникации насловен „Никој не е заборавен“, во кој содржините на знаковниот јазик ќе се емитуваат на Youtube каналот на Ватикан њуз,