Tag "24 часа за Господ"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Евхаристиско обожавање: Шест часа со Исус

Во рамки на Папскиот ден во петок 29 март 2019 година во парохиската црква „Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица се одржа Евхаристиско обожавање: Шест часа со Исус, а

Ватикан Вести

Папата потсети на иницијативата „24 часа за Господ“

За време на Генералната аудиенција во среда 27 март 2019 година папата Фрањо потсети на иницијативата „24 часа за Господ“

Ватикан Вести

Твитер пораки на Папата за иницијативата „24 часа за Господ“

По повод молитвената иницијатива „24 часа за Господ“ папата Фрањо сподели на Твитер две кратки размислувања, поттикнувајќи на молитва и да се појде на светата Тајна исповед.

Вести Македонија

Молитвена иницијатива „24 часа за Господ“

Во пораката за Великиот пост 2018 година Светиот Отец повика на молитвената иницијатива „24 часа за Господ“.

Ватикан Вести

Папата повика за иницијативата „24 часа за Господ“

Папата Фрањо ги повика католиците во цел свет да учествуваат во настанот „24 часа за Господ“,

Ватикан

Папата: Да не дозволиме Бог да помине покрај нас

Папата Фрањо ги поттикна верниците да „отфрлат сè што нè спречува да итаме“ кон Бог, сè што ни пречи да стоиме пред Него и Тој „да ни прости и одново

Македонија

Струмица: Молитвена иницијатива „24 часа за Господ“

Во парохијата Свети Иван Крстител – Струмица непрекинато се молеше 24 часа, приклучувајќи се на иницијативата „24 часа за Господ“.