Tag "Џовани Батиста Монтини"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо го одреди 29 мај за празник на папата Павле VI

Папата Фрањо го прогласи 29 мај за литургиски празник на својот претходник Павле VI (1963-1978) кој го канонизираше на 14 октомври 2018 година.