Tag "чудо"

Врати се на почетна
Сведоштва

Прогласено 70 чудо во Лурд: Гласот ми рече „Извади ги протезите“

„Се вратив во својата соба, и таму глас ми рече: “Извади ги своите протези. Изненадување. Можев да се движам“.

Вера Сведоштва

Лекарите како дете го прогласиле за клинички мртов, а денес сведочи

„Во кома го видов Падре Пио како стои од мојта десна страна, а од левата страна имаше три ангели. Еден со златни крилја и во бела туника, а двата имаа

Ватикан Вести

Папата службено го призна чудото на Франческо и Јацинта Марто од Фатима

Папата Фрањо ја одобри канонизацијата на двајцата пастири од Фатима, кои го сведочеа објавувањто

Свет

Постулаторот на Мајка Тереза за новата светица

Недела, 4 септмври 2016: канонизација на блажена Мајка Тереза од Калкута. Постулаторот за случајот со канонизацијата, о. Брајан Колодиејчук ни кажа зошто таа веруваше дека ќе биде „светица на темнината“.

Свет

Чудесно оздравување на маж по застапништво на Мајка Тереза

Папата Фрањо на 17 декември го призна чудото по застапништво на блажена Мајка Тереза и така ја отвори вратата за канонизација на блажената, која ќе се случи следната година.

Ватикан

На литургијата со Папата во Гуајакил над милион верници

Помош на општеството за семејството не е „форма на милостина, туку вистински социјален долг“ кон една институција во која се учи на љубов, на служење, на помош.

Ватикан

Родителите на света Тереза од Детето Исус ќе бидат прогласени за светци

Папата Фрањо го потврди со декрет чудото по застапништво  на родителите на света Тереза од Детето Исус