Tag "цар Константин"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Свети Елена и Константин

Во Рим на улицата Лабикана, света Елена, мајката на царот Констнтин, се залагаше да им помага на сиромасите; благочестиво влегуваше во црква заедно помеѓу народот

Вера Духовност

Свети рамноапостоли цар Константин Велики и света царица Елена

Родителите на Kонстантин биле царот Kонстанциј Флор и царицата Елена. Кога Константин стана цар