Tag "Царице небесна"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Радоста за воскресението не смее да се задржи само за себе

За да го поттикне посланието Исус на апостолите им го подари Светиот Дух, оган кој ги уништува гревовите и создава нови мажи и жени – рече Светиот Отец во пладневниот

Ватикан Вести

Царице небесна: Пораката за спасение подразбира должност за сведочење

Денес во Италија и во некои други земи се слави празникот Вознесение Господово – рече папата Фрањо во недела 24 мај пред молитвата Царице небесна, која ја молеше од библиотеката

Ватикан Вести

Царице небесна: Светиот Дух го преобразува нашето срце и го отвора за вистината и љубовта

За да им помогне на учениците да одат по тој пат, Исус им ветува дека ќе го помоли Отецот да испрати „друг Бранител’, односно Утешителот, кој ќе го земе неговото

Ватикан Вести

Папата: Денес посебно мислам на Европа и Африка

Светиот Отец по пладневниот наговор се осврна на 70. годишнината од Декарацијата на Шуман која го вдахна процесот за европска интеграција и на 40. годишнината од апостолското патување на папата

Ватикан Вести

Папата поттикна на меѓународна соработка како би го надминале коронавирусот

После молитвата Царице небесна, папата Фрањо во недела 3 мај 2020 година, потсети на Светскиот ден на звања. Папата посебно се обрати до болните од КОВИД – 19 и оние

Ватикан Вести

Папата: Мора да го разликуваме Божјиот глас од гласот на непријателот

Денес ја славиме Четвртата воскресна недела која е посветена на Исус Добриот Пастир – истакна папата Фрањо пред молитвата Царице небесна во библиотеката на Ватиканската палата.

Ватикан Вести

Папата: Како учениците од Емаус да преминеме од „ако“ на „да“

Денешното Евангелие го опишува она што се случило на Велигден, зборува за познатиот настан на двајцата ученици од Емаус – рече папата Фрањо пред молитвата Царице небесна во библиотеката на

Ватикан Вести

Светиот Дух нека ја вдахнува Црквата за да биде слободна од световноста

Црквата не смее да биде статична, туку да биде водена од Светиот Дух

Ватикан Вести

Папата на молитвата Царице Небесна: Љубете се еден со друг

Во своето обраќање на 19 мај 2019 година за време на молитвата Царице небесна во петтата воскресна неделата, папата Фрањо се концентрира на Исусовите зборови од Новиот Завет: „Нова заповед

Ватикан Вести

Папата: Отворениот разговор со Исус ја зацврстува во нас желбата да Го следиме

Папата во пладневниот наговор се фокусираше на делот од Евангелието според Иван во кој Исус зборува за себе како Пастир кој дава живот вечен (Ив 10,27-30). После молитвата „Царице небесна“