Tag "Фатима"

Врати се на почетна
Вести Свет

Португалските медиуми за посетата на Папата на Фатима

Во пресрет на доаѓањето на папата Фрањо во Фатима, португалските медиуми на првите страници

Ватикан Вести

Папата заминува на Апостолско патување во Фатима

Папата Фрањо попладне на 12 мај 2017 година заминува на Апостолско патување во Фатима,

Вера Сведоштва

Објавата на ангелот во Фатима

Навршив десет години од животот. Мајка ми одлучи да ми довери да ги чувам овците.

Ватикан Вести

Видео: Папата Фрањо испрати порака до португалскиот народ

Папата Фрањо испрати порака до португалскиот народ додека се подготвува за патувањето

Вера Сведоштва

За почетокот на објавите во Фатима

За да го олесниме редоследот на објавите на Пресвета Богоридица во Кова да Ириа (Фатима) ќе ги

Ватикан Вести

Грег Бурке за посетата на Папата во Фатима

„Со Марија, поклоничка на верата и мирот” гласи мотото на Апостолска посета на папата Фрањо

Ватикан Вести

Папата службено го призна чудото на Франческо и Јацинта Марто од Фатима

Папата Фрањо ја одобри канонизацијата на двајцата пастири од Фатима, кои го сведочеа објавувањто

Вести Свет

Објавено логото за посетата на Папата на Фатима

На порталот на светилиштето во Фатима објавено е логото за посетата на Папата

Ватикан Вести

Папата ќе ја посети Фатима

По повод прославата на стогодишнината од објавувањето на Дева Марија на трите пастири

духовнитекстови Размислување Свет

Срце Мариино

Празникот Срце Мариино се слави на денот веднаш по празникот на Пресветото Срце Исусово. Срцето на Марија се спомнува во Светото Писмо на повеќе места непосредно или посредно, на пример