Tag "уховен текст"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Започнале подготвка за венчавка, но Бог имал други планови

„Прво што кажавме беше „не“ и утврдивме дека тоа е лудо затоа што навистина имавме прекрасна свршувачка и веќе купувавме работи за венчавката.“

Вера Духовност

Радоста на исчекувањето

Божиќниот пост нè потсетува на доаѓањето на Исус Христос во светот, во кој живееме,

Вера Духовност

Свети Максимилијан Колбе: Да го почувствуваме рајот на земјата

Дали некогаш сте се запрашале како изгледа небото? Јас да. Мислам, зборуваме за тоа цело време во нашиот христијански живот, но кога малку подлабоко ќе размислиме за рајот всушност не

Вера Семејство

Свети Иван Павле II за љубовта помеѓу мажот и жената

Чистотата е духовна сила која знае да ја одбрани љубовта од себичноста и насилството и да ја доведе