Tag "трпеливост"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Што значи да се биде трпелив во животот и во искушенијата

Вдахнат од зборовите од Соборното Послание на свети Јаков апостол „испитувањето на вашата вера создава трпеливост“: на светата Литургија на 12 февруари 2018 година, во домот Света Марта, папата Фрањо

Вера Сведоштва

Како Пресвета Богородица ми помага да го живеам мајчинството?

(…) Моето длабоко и искрено посветување на Блажена Дева Марија трае од студентските денови.

Вера Духовност

Чекор пред Божиќ -Трпеливост

Бидејќи сме во време на исчекување на раѓањето Христово потребно е да поработиме и на еден

духовнитекстови Размислување Свет

Слово на животот: Бог е богат со милост

 „Но Бог кој е богат со милост, поради големата негова љубов, со која нѐ засака, иако бевме мртви поради гревовите наши, нѐ оживеа во Христа“ (Ефес 2, 4-5)