Tag "технологија"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Логиката на техниката не смее да владее со нашиот живот

Вештачката интелигенција, роботиката и другите технолошки иновации мора да се користат на таков начин да придонесуваат за служење на човештвото

Свет

Технологија во служба на развојот, трудот и екологијата

„Светските лидери се повикани кон предизвикот да гарантираат дека влијанието на роботиката и научните иновации нема да доведат до уништување на човечката личност

Ватикан

Папата ги прими министрите за екологија од Европската Унија

„Ве охрабрувам да ги зголемите напорите за да може да се постигне посакуван резултат во Париз. Од моја страна и од страна на Светиот Престол нема да недостасува поддршката