Tag "Твитер"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Твитер порака на Папата против трговијата со луѓе

„Оној кој тргува со луѓе е одговорен пред Бога. Да се помолиме за преобраќање на срцата“, порача папата

Ватикан Вести

Папата: Да го имитираме Исусовиот однос кон болните

Во пораката објавена на 31 јануари 2017 година на својот профил на твитер на девет јазика @Pontifex, папата Фрањо напиша: „Да го имитираме Исусовиот однос кон болните: Тој се грижи

Ватикан Вести

Папата на твитер пишува за единството на христијаните

Пораките на папата на твитер во последната недела првенствено беа во знакот на Молитвената

Ватикан Вести

Мирот е „делотворна крепост“, која повикува на ангажман

Во пораката на твитер објавена на 17 јануари 2017 година Папата пишува: „Мирот е „делотворна

Ватикан Вести

Преку твитер порака папата Фрањо повика на ненасилство

Папата Фрањо на твитер пораката што ја објави на 3 јануари 2016 година повика ненасилството

Ватикан Вести

Папата на твитер повика да го упатиме погледот на јаслите

Папата Фрањо на твитер порачува: „Да дозволиме да нѐ допре нежноста која нѐ спасува.

Ватикан Вести

Папата Фрањо со две нови пораки на твитер

На празникот Сите светци (1 ноември 2016 година), на твитер профилот на Папата се објавени две пораки.

Ватикан Вести

Папата преку Твитер: Молете се за мене

Во пораката кој папата Фрањо ја испрати на Твитер на 30 октомври 2016 година го порача следното: „Молете се за мене за моето патување во Шведска да придонесе за единство

Ватикан Вести

Папата на твитер за благодарност до Господ за изминатата година

Во твитер пораката од 31 декември 2016 година папата Фрањо повикува на размислување

Ватикан

Војната е мајка на секое сиромаштво

Војната е мајка на секое сиромаштво, голем ограбувач на човечките животи и души – со овој твит објавен на профилот @Pontifex, Светиот Отец повторно го предупредува светот на главниот извор