Tag "Твитер"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Да го слушаме Исусовиот глас во срцето

Кога ќе нѐ снајде нешто заради кое трпиме, да го послушаме Исусовиот глас во срцето: „Не плаши се!

Ватикан Вести

Твитер порака на Папата посветена на свети Доминик

Денес го славиме Бог Отецот за делото на свети Доминик во служба на Евангелието, кој го проповедал

Ватикан Вести

Папата: Простувањето го ослободува нашето срце

Простувањето го ослободува нашето срце и ни овозможува да започнеме одново.

Ватикан Вести

Папата: Доброто се прави во конкретни ситуации

Доброто се прави во конкретни ситуации во секојдневниот живот и посебно е делотворно

Ватикан Вести

Папата: Како свети Игнатиј, да дозволиме Господ да нѐ освои

„Како свети Игнатиј од Лојола, да дозволиме Господ да нѐ освои и – од Него водени

Ватикан Вести

Папата: Да се молиме за жртвите на мафија

Да се молиме за сите жртвите на мафија, да се молиме за сила за да одиме понатаму

Ватикан Вести

Твитер порака на Папата за Денот на Мандела

Треба да се надминат сите форми на расизам, нетолеранција и инструментализација

Ватикан Вести

На Tвитер Папата има повеќе од 35 милиони следбеници

Твитер профилот на папата Фрањо на 9 јазика @Pontifex, има повеќе од 35 милиони пријатели, а се забележува дека нивниот број брзо се зголемува во последните месец дена.

Ватикан Вести

Папата: Европа има прекрасно духовно наследство

Европа има прекрасно духовно наследство, единствено на светот, кое заслужува да биде повторно

Ватикан Вести

Папата на Твитер: Мигрантите се наши браќа

Мигрантите се наши браќа и сестри кои бараат подобар живот далеку од сиромаштвото, гладот