Tag "Твитер"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Немирно е срцето наше сѐ додека не се смири во Тебе

На 28 август 2017 година Црквата на Запад го слави празникот на еден од најистакнатите

Ватикан Вести

Папата на Твитер: Бог ме љуби. Бог никогаш не ме напушта

Кога се чувствуваме тажни, кога ни изгледа дека сѐ оди наопаку, тогаш треба да се присетиме:

Ватикан Вести

Твитер порака: Светиот Дух нека му подари мир на целиот свет

Нека Светиот Дух му подари на целиот свет мир и нека ги излекува раните од војните и тероризмот

Ватикан Вести

Слепото насилство на тероризмот не смее повеќе да има место во светот

Светиот Отец во пораката која ја објави на 19 август 2017 година на Твитер, порача: „Се молам за сите жртвите од нападите изминатите денови. Слепото насилство на тероризмот не смее

Ватикан Вести

Да живеме и растеме во пријателството со Отецот Небесен

Ништо не ве спречува во тоа да живеете и растете во пријателството со Отецот Небесен,

Ватикан Вести

Твитер порака на Папата за Вознесението на Пресвета Богородица

Вознесението на Пресвета Богородица се однесува на нашата иднина: го насочува нашиот поглед

Ватикан Вести

Папата: Патот за посветување на Господ започнува секој ден

Светиот Отец по повод празникот на свети Максимилијан Колбе, полски фрањевeц конвентуалец,

Ватикан Вести

Во Марија гледаме дека понизноста е крепост на силните

Пораката која што на објави на својот профил на Твитер, на 13 август 2017 година, папата Фрањо

Ватикан Вести

Твитер порака на Папата до младите: Учествувајте во Синодата

„Драги млади, вие сте надеж на Црквата. Дали сонувате за вашата иднина? Тогаш земете учество во Синодата

Ватикан Вести

Да го слушаме Исусовиот глас во срцето

Кога ќе нѐ снајде нешто заради кое трпиме, да го послушаме Исусовиот глас во срцето: „Не плаши се!