Tag "Струмица"

Врати се на почетна
Македонија

Марија од Назарет пристигна во катедралата „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица

 На 19 мај во катедралата Успение на Пресвета Богородица во Струмица пристигна статуата на Марија од Назарет, која беше пречекана од мноштво верници

Македонија

Свечено прославен празникот Воскресение Христово во Катедралната црква во Струмица

Веста за Воскресението Христово на полноќ во Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ ја објавија архиепископот Цирил Васил СЈ, Секретар  на Конгрегацијата за Источни цркви и епископот Киро Стојанов.

Македонија

Велики Четврток во Струмица

На Велики Четврток, 28 април 2016 година во катедралата „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица, Н.В.П. монс. др. Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија

Македонија

Струмица: Духовна обнова за свештеници

На 23 април 2016 година во просториите на парохијата Свети Иван Крстител – Струмица се одржа месечна духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзархат во Македонија

Македонија

Караванот Католици.мк се претстави во Струмичката катедрала

Караванот Католици.мк во недела 17 април 2016 година во попладневните часови се претстави пред верниците во Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица.

Македонија

Децата од Свети Иван Крстител молеа Крстен пат на Крстот во Струмица

Во попладневните часови на Крстопоклона недела, 3 април 2016 година децата од парохијата Свети Иван Крстиел го предводеа Крстниот пат за деца, кој се одржа на патеката под Спомен костурницата

Македонија

Струмица: Промовирана книгата „Црквата во служба на човекот“ од бискупот монс. д-р Киро Стојанов

Во недела 21 февруари 2016 во салата на парохијата „Свети Иван Крстител“ – Струмица е промовирана книгата „Црквата во служба на човекот“ од Скопскиот бискуп

Македонија

Најава: Промоција на книгата „Црквата во служба на човекот“

Во среда 17 февруари 2016 година со почеток во 19.0 часот во Спомен куќата „Блажена Мајка Тереза“ – Скопје ќе се одржи промоција на книгата „Црквата во служба на човекот“

Македонија

Струмица: Прославен денот на болните

По повод Светскиот ден на болните, во недела 7 февруари 2016 година Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов во Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица