Tag "Струмица"

Врати се на почетна
Македонија

Струмица: Средби со божиќна тематика

Во пресрет на празникот Рождество Христово – Божиќ во просториите на Катедралата „Успение на пресвета Богородица” – Струмица се одржуваа Божиќни предавања секоја недела на кои се дискутира на теми

Uncategorized

Струмица: Работилница на Каритас во Струмица

На 10 декември 2015 година во просториите на парохијата Свети Иван Крстител – Струмица се одржа работилница организирана од Македонски Каритас поврзана со волонтерството во парохиите.

Колумни Свет

За Јубилејот на милосрдието

По повод Јубилејот на милосрдието во Катедралната Црква Успение на Пресвета Богородица – Струмица на 13 декември со почеток во 10.30 часот ќе бидат отворени Светите врати

Македонија

Прославен јубилејот 90 години од основањето на парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица

Јубилејот 90 години од основањето на парохијата Успение на Пресвета Богородица – Струмица е прославен со света архиерејска Литургија во недела 15 ноември 2015 година

Македонија

Струмица: Бдение за покојните – Повикани на светост

Во парохиската црква Свети Иван Крстител во предвечерието на Задушница, петок 6 ноември 2015 година младите организираа бдение за покојните, кое беше насловено „Повикани на светост“.

Македонија

Прославен заветниот ден на блажена Мајка Тереза во Скопје

Во скопската катедрала Пресвето Срце Исусово во четврток 5 ноември 2015 година се собра голем број верници за да го прослави Заветниот ден на блажена Мајка Тереза кој што се

Македонија

Претставен Црковниот одбор на парохијата Свети Иван Крстител – Струмица

Со потврда и благослов на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија во недела 1 ноември 2015 година во парохиската црква

Македонија

Струмица: Базар за мисиите

На 18 окотмври 2015 година во парохијата Свети Иван Крстител Струмица е одбележана Мисиската недела, а за овој ден претходеше молитвена подготовка.

Македонија

Струмица дел од молитвената акција „Милион деца молат Бројаница“

Децата од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица во недела 18 октомври 2015 година пред светата Литургија молеа света Бројаница и на тој начин се приклучија

Македонија

Започнаа средбите на жени во парохијата Свети Иван Крстител – Струмица

Во среда 16 септември 2015 година со света Литургија во парохиската црква „Свети Иван Крстител“ во Струмица започнаа средбите на жени од парохијата.