Tag "сол"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата во Света Марта: Да бидеме сол и светло за другите

Во проповедта на Литургијата на 12 јуни 2018 година во домот Света Марта папата Фрањо истакна дека христијанското сведоштво треба да биде втемелено на ставот понизност, кој се состои во

Ватикан Вести

Треба да бидеме светло и сол и да сведочиме со својот живот

Повикот и посланието на христијаните е да бидат сол и светло за другите, славејќи го Бог со својот живот

Ватикан Вести

Папата: Животот е свет

Луѓето преку нашите дела препознаваат дека сме вистински следбеници на Оној Кој е Светлина

Ватикан

Папата: Молитвата е светилката на христијанскиот живот

Молитвата го осветлува патот на христијаните – рече Светиот Отец во проповедта на светата Литургија на 7 јуни 2016 година опоменувајќи ги христијаните да не бидат како