Tag "Скопје"

Врати се на почетна
Македонија

Кардинал Паролин молеше пред моштите на блажена Мајка Тереза во Скопје

Во саботата на 19 март 2016 година, кардиналот Паролин заедно со бискупот монсињор Киро Стојанов и апостолскиот нунциј Анселмо Гвидо Пекорари

Македонија

Скопје: Кардинал Паролин ја предводеше светата Литургија

Во пресрет на празникот свети Јосиф на 18 март 2016 во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје, државниот секретар на Светиот кардинал Пиетро Паролин

Македонија

Најава: Промоција на книгата „Црквата во служба на човекот“

Во среда 17 февруари 2016 година со почеток во 19.0 часот во Спомен куќата „Блажена Мајка Тереза“ – Скопје ќе се одржи промоција на книгата „Црквата во служба на човекот“

Македонија

Во скопската парохија одбележан Светскиот ден на болните

На 11 февруари 2016 на празникот Богородица Лудрска во парохијата Пресвето Срце Исусово во Скопје беше одбележан Светскиот ден на болните.

Македонија

Во Скопската катедрала прославен Денот на посветениот живот

На 6 февруари 2016 во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје беше прославен Денот на посветениот живот. На оваа средба беше присутен Скопскиот бискуп

Македонија

Верници од Струмица, Нова Маала и Чанаклија се поклонија пред моштите на Мајка Тереза

Во петок, 5 февруари 2015, година во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје, родната парохија на блажена Мајка Тереза, со свечена евхаристија е прославен

Македонија

Излет на младите од скопската парохија на Попова Шапка

Во сабота, 9 јануари 2015 година, девет млади од парохијата ,,Пресвето Срце Исусово” од Скопје заедно со парохот дон Давор Топиќ и капеланот дон Јошт Мезег

Македонија

Бискупот Стојанов служеше божиќна Миса во Скопската катедрала

Во четврток вечерта, 24 декември 2015 година полноќната божиќна Миса во катедралата Пресвето Срце Исусов во Скопје ја предводеше Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх

Македонија

Отворена Светата врата во Скопската катедрала

Обредот на отворањето на Светите врати на милосрдието и свечената Света Миса во скопската катедрала на 13 декември 2015 година ја предводеше Апостолскиот нунциј во Република Македонија

Македонија

Скопје: Заветен ден на блажена Мајка Тереза

Во сабота, 5 декември 2015, година во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје, родната парохија на блажена Мајка Тереза, со свечена евхаристија прославен е