Tag "Скопје"

Врати се на почетна
Македонија

Адвентски Миси Зорници во Скопје

Преку „Адвентот“, време на подготовка за прославата на Христовото раѓање – Божиќ, во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје секое утро се слави Света Миса

Македонија

Во Скопје одржана работилица за деца „Во пресрет на Адвент“

Во саботата на 28 ноемри 2015 во Пасторалниот центар во Скопје се одржа креативна работилница за деца од училишна возраст. Целта на оваа работилица беше

Македонија

Во Скопје работилница „Во пресрет на Божиќ“

Во среда 25 ноември 2015 година во Скопје во Пасторалниот центар на скопската парохија се одржа средба на млади под водство на парохискиот викар дон Јошт Мезег.

Македонија

Во Скопје прославен празникот света Сесилија

Во недела 22 ноември 2015 година во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје со света Литургија катедралниот хор и бендот на млади „Агапе” ја прославија својата заштитничка света Сесилија.

Македонија

Прославен заветниот ден на блажена Мајка Тереза во Скопје

Во скопската катедрала Пресвето Срце Исусово во четврток 5 ноември 2015 година се собра голем број верници за да го прослави Заветниот ден на блажена Мајка Тереза кој што се

Македонија

Фрама од Словенија во посета на Скопската парохија

 Од 26 до 30 октомври 2015 година во Македонија престојуваше група на млади кои го сочинуваат народниот совет на фрањевската младина и деца (ФРАМА) во Словенија.

Македонија

Катедралниот хор од Скопје настапи во Словенија

Катедралниот хор „Пресвето Срце Исусово“ од скопската катедрална парохија со своето пеење неуморно придонесува за убавината на богослужбите. Учествува на разни културни случувања

Македонија

Скопје: Ден на блажена Мајка Тереза – секој 5-ти во месецот

Во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје, родната парохија на блажена Мајка Тереза на 5 октомври 2015 со свечена Евхаристиска прослава почна побожноста „Ден на блажена Мајка Тереза – секој

Македонија

Скопје: Започнaа духовните вежби за свештениците

Во понеделник, 28 септември 2015 година во Скопје започнаа овогодинешните духовни вежби. Водител на духовните вежби е дон Иван Штироња,национален управител на Папските мисиски

Македонија

Сестрите Усмиленки го праславија празникот на нивниот основач Свети Винко Паулски

Во недела 27 септември 2015 година во Скопје заедницата на сестрите Ќерки на христијанската љубов на свети Винко Паулски (Усмиленки) го прослави празникот на својот основач свети Винко Паулски.