Tag "Секирник"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Прославен патрониот празник во Секирник

На 19 декември.2018 година со свечена света архиерејска Литургија беше прославен патрониот празник на црквата „Свети Никола“ во Секирник.

Вести Македонија

Најава: Света архиерејска Литургија во Секирник по повод патрониот празник на црквата

По повод патрониот празник на парохијата „Свети Никола“ – Секирник, на 19 декември 2018 година со почеток во 10.30 часот во парохиската црква ќе се служи свечена света архиерејска Литургија

Вести Македонија

Поклоничко патување на верниците од Секирник за Охрид

На 5 oктомври 2018 година група верници од Секирник заедно со парохот отец Ѓорги Динов се упатија на поклоненичко патување за Охрид преку Битола.

Вера Сведоштва

Отец Јосиф: Апостол меѓу македонското население

Tема на оваа статија е „Отец Јосиф: Апостол меѓу македонското население“. Многу е важно да се знае дека отец Јосиф Алоати делувал и живеел помеѓу нашите претци.

Вести Македонија

Секирник: Отец Јосиф Алоати, апостол меѓу македонското население

Во организација на Општеството на Сестри Евхаристинки, на 28 април 2018 година, во Католичката парохија „Свети Никола“ во Секирник се одржа средба на млади, на тема „Отец Јосиф: Апостол меѓу

Вести Македонија

Прославен патрониот празник „Свети Никола“ во Секирник

На патрониот празник на црквата „Свети Никола“ во Секирник, 19 декември 2016 година,

Вести Македонија

Во Секирник одржана духовна-информативна средба

Во просториите на парохијата „Свети Никола“ во Секирник во недела 20 ноември се одржа средба со духовен-информативен карактер.

Македонија

Прославен патрониот празник „Свети Никола“ во Секирник

На 19 декември 2015 година со света архиерејска Литургија, која ја предводше Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски Егзарх во Македонија, се прослави патрониот

Македонија

Духовна обнова за свештениците: Да бидеме вистински Христови ученици!

Во понеделник 22 јуни 2015 година во парохијата Свети Никола – Секирник се одржа духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзархат во Македонија.