Tag "светло"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата во Света Марта: Да бидеме сол и светло за другите

Во проповедта на Литургијата на 12 јуни 2018 година во домот Света Марта папата Фрањо истакна дека христијанското сведоштво треба да биде втемелено на ставот понизност, кој се состои во

Ватикан Вести

Треба да бидеме светло и сол и да сведочиме со својот живот

Повикот и посланието на христијаните е да бидат сол и светло за другите, славејќи го Бог со својот живот

духовнитекстови Размислување Свет

Велика Сабота: Од тишина кон радосно славење

Велика Сабота е ден на молчење и сериозност. Денес човекот се среќава со стварноста на гревот и силата на злото кои со својата разорна моќ можат да го „убијат“ и