Tag "свети Јосиф Работник"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Работата е темелен аспект на човечкото постоење

Папата Фрањо во својата твитер порака која ја објави на 1 мај 2018 година, повика во текот на целиот месец да се моли Бројаница за мир во Сирија и во

Вера Сведоштва

Свети Јосиф Работник

Во 1955 гoдина се воведува во црковната година празникот Св. Јосиф Работник, големиот папа Пио XII. Одредил тој празник да се слави на 1 мај, на денот „кој светот на