Tag "Свети Антониј"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Како Сатаната го искушувал свети Антониј Пустиник

Преку нашите молитви, постот и верата во Христос демоните веднаш паѓаат. Но, тие и ако паѓаат, не мируваат. Повторно се приближуваат, итро и лажливо, поставувајќи други замки.

Вера Сведоштва

Свети Антониј Велики

Живееше во осаменост во пустината но не беше сам