Tag "свети Августин"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Немирот на свети Августин е во срцето на секој човек

Ликот на свети Августин привлекува внимание заради неприликите низ кои поминал, како и заради неговото единствено искуство за Бог, а исто така и заради бројните списи кои зборуваат за неговиот

Свет

Дали го примивте Светиот Дух? (Ив 15, 26-27; 16, 12-15)

Многумина го чувствуваат во себе делувањето на Светиот Дух и во Црквата и во секојдневниот живот. Тоа не се бајки од минатото, туку нашата вера.